e martë, 7 tetor 2008

Qëllimet e Zotit për martesën

1+1=1

Kur një burrë dhe një grua bashkohen sebashku dy proçese të ndryshme ndodhin – braktisje dhe bashkim.

Martesa nuk duhet të bëhet një test për durimin tonë.Martesa duhet të jetë:
@ patëmeta,
@ e qëndrueshme,
@ e përmbushëse.

Një nga arsye pse Perandoria Greke dhe Romake ra ishte prishja familjes se shëndetshme.
Në ditët e sotme është një tendence për tu ndarë ose divorcuar kur shfaqen konfliktet.

Sipas Biblës prioriteti kryesor është marrëdhënia midis burrit dhe gruas, pastaj prindër – fëmijë dhe e fundit është marrëdhënia jonë me shoqërinë.

Pse martesat prishen?

Ja, probleme dhe pikëpamje të botës rreth martesës.

Martesa e përkohshme - Në ditët e sotme familjet janë në vështirësi, martesat janë të plagosura dhe është e vështirë të gjesh një çift të lumtur.
Marrëdhënia që dëshironi është e mundur, por nuk ndodh vetë.

Në martesë marrëdhënia rrallë përmirësohet vetë dhe pothuajse ne kurrë mund të themi këtë për një marrëdhënie të tensionuar.

Nëse ne dëgjojmë principet e Zotit ne do të shohim që është e mundur ta përmirësojmë marrëdhënien kaq shumë sa do të habiteshim.

Në Ameriken e Veriut numri i divorceve eshtë pothuajse i njëjtë me atë të martesave.
Përqinda e divorceve po afrohet 50% dhe po shkon në rritje. Thënia zotëruese – Nëse nuk do të funksionojë mund të ndahemi.

Çiftet thjesht bashkjetojnë. Bashkëjetesa zakonisht ekziston deri sa të dy partnerët përfitojnë nga ajo.

Tradhëti bashkshortore - Ka edhe çifte të cilët tradhëtojnë njëri-tjetrin dhe në të njëjtën kohë mendojnë se kanë një martesë të lumtur. Ata thonë – tradhetia rrit dashurinë e tyre për njëri-tjetrin.

Alternativat për martesën – homoseksualiteti, divorci, tradhëtia - Homoseksualiteti është shumë popullor tani dhe çifte të tilla kërkojnë të të drejtat e tyre. Madje edhe njerëz të martuar mund ti tadhëtojnë partneret e tyre më një të dashur të të njëjtit seks.

Jo përgatitje e mjaftueshme për jetën martesore.

Nuk ka komente:

Mirë së erdhet!

Ne lutemi për ju dhe të kërkojmë që të mbusheni me njohjen e vullnetit të Tij me çdo urtësi dhe mënçuri frymërore. (Kol.1:9)