e diel, 5 tetor 2008

Pesë gjuhët e dashurisë

Sot sapo mora ne dore nje liber te mrekullueshem me titullin "The Love languages of God" nga Gary Chapman (Gjuhet e dashurise se Zotit).

Ato jane:

1) Fjale afirmimi
2) Kohe cilesore
3) Dhuratat
4) Vepra sherbimi
5) Prekje fizike

Nese ju doni te zbuloni se cila eshte gjuha e pare e dashurise tuaj ndaj Zotit pergjigjuni ketyre 3 pyetjeve si meposhte:

1) Si e shfaq une dashurine time ndaj Zotit? Kur ju reflektoni dhe gjeni se ju jeni nje person qe ndiheni shume afer Zotit kur ju shpenzoni kohe te qete, vetem, duke lexuar Biblen – kjo do te thote se gjuha kryesore e dashurise ndaj Zotit eshte koha cilesore me te. Ose kur ju jeni vullnetare per te bere nje sherbim te vecante ne Kishe atehere gjuha e dashurise tuaj eshte vepra sherbimi.

2) Per cfare i ankohem Zotit? Nese ju i ankoheni Zotit- Zot une nuk ndihem afer teje edhe kur lexoje biblen. Me perpara qaja dhe prekesha shume. Ky ankim zbulon se gjuha e dashurise suaj eshte prekja fizike.Apo kur ankohemi se Zoti nuk po na bekon me – atehere kjo zbulon se gjuha e dashurise eshte dhuratat.

3) Cfare i kerkoje Zotit me shpesh? Nese ju luteni me shpesh per urtesi – kjo zbulon se gjuha e dashurise suaj eshte fjalet dhe afirmimet.

Nuk ka komente:

Mirë së erdhet!

Ne lutemi për ju dhe të kërkojmë që të mbusheni me njohjen e vullnetit të Tij me çdo urtësi dhe mënçuri frymërore. (Kol.1:9)